Yvonnelinks

Tips en tricks voor een geslaagde dakrenovatie

Deel artikel

Is je dak aan vervanging toe? De beste oplossing is een dakrenovatie. Het is in de meeste gevallen niet noodzakelijk om je hele dak te vernieuwen. Een goede en veel goedkopere renovatie doet ook al wonderen. Het is ook slim om te gaan voor een isolatie bij je dakrenovatie, zo kun je flink besparen op je energierekening. Wil je meer tips en tricks voor de perfecte dakrenovatie? Lees dan verder op deze pagina. 

Laat je dak isoleren

Wanneer je je dak laat renoveren is dit de uitgelezen mogelijkheid om ook je dak van isolatie te voorzien. Hierdoor vang je twee vliegen in 1 klap. Isolatie zorgt er namelijk voor dat er minder warmteverlies optreedt. Dit heeft een positieve invloed op je energierekening. Met isolatie kun je tot wel 30% op je energiekosten besparen. Dit zijn de voordelen van een dakisolatie:

  • Lagere energierekening
  • Verhoogd warmtecomfort
  • Geen ruimteverlies

Controleer de dakconstructie

Een dakrenovatie kan op verschillende manieren. In veel gevallen gaat het om kleinere werken, zoals dakbedekking vervangen, dak isoleren of het plaatsen van een dakkapel. In andere gevallen is het dak in slechte staat en moet de dakconstructie deels of volledig worden vernieuwd. Controleer daarom de dakconstructie van tevoren goed om verdere schade en kosten te voorkomen. 

Zorg voor natuurlijk daglicht

Wil je jouw zolder ruimtelijker laten overkomen of gewoon genieten van meer frisse lucht? Dan kan je er tijdens je dakrenovatie ook voor kiezen om een dakraam te plaatsen. Hierdoor heb je een veel betere lichtinval en lijkt je zolder gelijk een stuk groter.

Ben je bereid om een stap verder te gaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een volledige dakkapel te plaatsen. Hierdoor creëer je nog veel meer ruimte. Dit is de ideale manier om van een opslag zolder een volledige kamer te maken. 

Kijk of je recht hebt op premies

Het laten renoveren van je dak kan behoorlijk duur worden. Er zijn meerdere premies en financiële voordelen waar je gebruik van kan maken om de kosten te drukken. Het verlaagde btw-tarief is een van deze voordelen waar je gebruik van kunt maken. Op Dakdekkergids.nl lees je welke subsidies en regelingen er nog meer zijn.

Gerelateerd nieuws